2015-06-05

Geri Dönüşüm Heykelleri

Dünya Çevre haftası etkinlikleri kapsamında Mimarlık bölümünün atık dönüşümü ve yeniden kullanım kavramlarına dikkat çekmek İçin planlandığı projeye bölümümüzdeki öğrencilerimiz yapıtlarıyla katıldı.  Bölüm Başkanı Prof. Melihat TÜZÜN koordinatörlüğünde  temel tasarım dersi kapsamında, geri dönüşüm malzemelerinden pet şişe, gazete kağıdı, plastik torba, karton kutu, karton bardak, pipet v.b kullanılarak üç boyutlu yapıtlar üretildi.
Bu dönüşüm heykelleri, fakültemizin diğer bölümlerinin proje kapsamında ürettiği yapıtlarla beraber 5 haziran tarihinde Tekirdağ kent merkezi, Tuğlalı Parkta sergilendi. Sergi açılışında öğrencimiz Hacı TANRIVERDİ’nin karton bardaklardan ürettiği, 1,5x 2,5x 1 m.  boyutunda boğa heykeli oldukça ilgi gördü ve beğeni ile karşılandı. Çok beğenilen eser, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem EŞKİNAT tarafından satın alındı. Süleymanpaşa Belediyesi’inin  sanata, sanat eğitimine verdiği önemin ve öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.