2015-01-17

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kıyafet Tasarım Yarışması

24 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşen II. Geleneksel Kıyafet Tasarım Yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmanın bu yılki teması, "Hareketli Formlar" üzerine odaklandı. Katılımcılar kraft kartonu kullanarak, kişiye özel bir kıyafet tasarımı yapıp defileye tasarımlarını giyerek katıldılar. Ayrıca Kıyafetin tasarımı kadar, onu taşımak da önemliydi. Tasarımların içinden en yaratıcı çalışmalar jüri üyelerince belirlenen kriterler doğrultusunda seçildi.

Tasarımda önemli bir kriter, kıyafette yer alan bir ip ya da mekanizma aracılığıyla kıyafetin form değiştirerek "giyilebilir mekan"a dönüşmesiydi. Yarışmanın anahtar kelimeleri giyilebilir mimarlık/mekan, origami ve katlantı olarak duyuruldu.

Fakültemiz Resim Bölümü Öğr. Gör. Mahpeyker YÖNSEL’in giydiği kıyafeti Resim Bölümü öğrencisi Sertaç Arıkan’ın tasarımı olup ‘En Prenses’ seçildi. Yine Resim Bölümünden Yrd. Doç. Dalila ÖZBAY’ın giydiği kıyafeti de Resim bölümü öğrencisi Yurdanur YENER tasarladı ve ‘En Geleneksel’ seçildi.