2016-03-29

Portrelerden Üsluba

Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dalila ÖZBAY’ın 4 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’nde “Portrelerden Üsluba” adlı kişisel resim sergisi açılacaktır. Sanatseverlere duyurulur.

Portrelerden Üsluba

“Portrelerden Üsluba” adlı sergimde yine çeşitli portreler bulunmakta. Bu portrelerden üsluba varma arayışım, portrelerimin ifadelerinde gizlidir. Portrelerdeki ifadeleri bilinçli bir şeklinde yakalamaya çalışırken, kullandığım teknikler sonucunda bazen bilinç dışı olarak farklı sürpriz ifadelere de ulaştım.

Çalışmalarımda kullandığım tasarım elemanı olan çizgi, zihin dünyamda gizli kalmış iç dünyamı, tutkularımı yansıtmaktadır. Farklı teknik ve renk arayışlarımın çizgilerimin bu çeşitliliği ile bir araya gelişi, sanat yolculuğumun içinde kendi üslubumu geliştirme sürecinin bir dönemidir.

Yrd. Doç. Dalila Özbay