2015-04-10

Prof. Dr. Mustafa Aslıer'in Anma Töreni



Fakültemiz Resim Bölüm Başkanı Prof. Melihat TÜZÜN,  07.04.2015 tarihinde Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı fakülte konferans salonunda,  29 Mart 2015 sabaha karşı aramızdan ayrılan Prof.Dr.Mustafa ASLIER  için  düzenlenen anma toplantısı katıldı.

 

Prof.Dr. Mustafa ASLIER, Tatbiki Güzel Sanatlar Okulunun kurulmasında öncülük yapmış, uzun yıllar bu okulun öğretim üyesi, yöneticisi, hem de uluslararası alanda kurumun en önemli sanatçılarındandır. DOBAG Projesi ile Türkiye'nin çeşitli yörelerinde kurdukları kooperatifle sanat eğitimi ile kadının sosyal statüsünde olumlu bir değişimin yer almasında da öncü olmuş, köylü kadına yaşamını kazanma hakkını ve söz sahibi olma hakkı vermiştir.

Yurt dışı ilk sergisini 1958'de Almanya'da (Stuttgart), yurt içinde ise 1959'da İstanbul'da açtı. 1962'den bu yana yurt dışında açılan Türk sanatı sergilerine katıldı. Yugoslavya, İsviçre, İtalya, Fransa, Japonya, Almanya ve Norveç gibi ülkelerde açılan uluslararası grafik sergilerinde ve bienallerde, Türkiye'yi temsil eden sanatçılar arasında yer aldı. Gravür sanatçısı olarak tanınan Prof. Dr. Mustafa Aslıer, kendine özgü bir stilizasyon anlayışı içinde geometrik formlara uygulanan resimlerinde yöre konularını simgesel öğelerle bir arada kullanır. Figüre, resimlerinde, öğretici ve uygulamacı olarak önemli katkılar getirdi. 

Çok sayıda akademisyen sanatçı ve öğrencinin katılımıyla

 Gerçekleşen törende açılış konuşmasının ardından Aslıer’e ait bir kısa film izlendi.

 Tören katılımcıların Aslıer ile ilgili düşüncelerini ifade etmesinin ardından  Grafik Bölümü

 Koridorunda sergilenen “Var olmayana Biçim Vermek “sergisinin izlenmesiyle sona erdi.