2018-11-21

Dr. Öğretim Üyesi Mahpeyker YÖNSEL Hizan Ulusal sanat çalıştayına katıldı.



14- 18 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen, küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Göktepe’nin üstlendiği Hizan Ulusal Sanat Çalıştayı’na yerel ressamlar ve Türkiye’nin 14 farklı Üniversitesinden sanat eğitimcilerinin yanında Üniversitemizden de Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL davet edildi. Çalıştay kapsamında öğrencilerle de buluşan sanatçılar birlikte üretme ve çalışma coşkusunu yaşadılar. Hizan Kaymakamı Sn. Bülent HAMİTOĞLU’nun desteğiyle planlanan projede, Beyaz TV sanatçıların çalışma alanlarını ziyaret edip özel röportajlarla canlı yayına bağlandı.

Programın son gününde Hizan Kültür merkezinde sanat konuşmaları oturumu yapıldıktan sonra çalıştayın sergisi açıldı. Sergi sonrası sanatçılara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker Yönsel, Anadolu’nun bir ilçesinde böyle güzel bir etkinlikle alanlarında uzman isimlerin biraraya gelmesinden memnuniyetini belirterek, sanatsever, ileri görüşlü ve kuşkusuz Hizan’ı Anadolu’nun herhangi bir ilçesi olmasından farklılaştıran Hizan Kaymakamı Sn. Bülent HAMİTOĞLU’na daveti için teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.