2019-12-27

Taş Baskı Çalıştay ve Sergisi

Bölümüz 19 Aralık 2019 tarihinde çok değerli hocamız, öğretim üyesi Prof. Basri Erdem’i misafir etmiştir. Sanatçı, akademisyen Prof. Basri Erdem bizler için gerçekleştirdiği "TAŞ BASKI" çalıştayı ve taş baskı örneklerinden oluşan sergisi ile bizlere bu sanat hakkında çok önemli bilgiler vermiştir. İki gün süren çalıştayda hocamız öğrencilerle etkileşimli olarak çalışmıştır. Baskı teknikleri hakkında bilgi vermiş ve taş baskı (litografi) tekniğini tüm aşamalarıyla kendi malzemeleri üzerinden bizlere göstermiştir. Son aşamada resim bölümü öğrencilerinden seçilen desen örnekleri taş baskı mermerine işlenerek baskı aşamasına geçirilmiştir. Açılan sergi ve çalıştay sonrasında kendisine dekanımız Prof. Dr. Murat Özyavuz tarafından teşekkür belgesi ve bölüm başkanımız Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay tarafından plaket sunulmuştur. Gerçekleştirilen bu etkinlik özellikle resim bölümü öğrencilerimiz için çok önemli bir örnek teşkil etmiş ve güzel bir motivasyon kaynağı olmuştur. Kendisine bölümümüz öğrencilerine, öğretim elemanlarına ve tüm sanatseverlere sunmuş olduğu bilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.