2017-12-21

“BAS BULUŞ 2017” Özgün Baskıresim Sergisi “TÜRKİYE DE ÖZGÜN BASKIRESMİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ” Konferans: Prof. Melihat TÜZÜN

Türkiye’de Özgün baskıresmin duayenlerinin eserlerinin sergilendiği daha önce Ankara, İzmir ve İstanbul’ da yapılan “Bas Buluş 2017” sergisi bu yıl Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde açıldı. Resim Bölüm Başkanı ve Özgün Baskıresim Sanatçılar Derneği Başkanı Prof. Melihat TÜZÜN sergi öncesinde, özgün baskıresim disiplinine farkındalık oluşturmak için Türkiye’de özgün baskıresmin tarihsel gelişimi ve bu alana emek veren sanatçıları ve eserlerini içeren “Türkiye de Özgün Baskıresmin Dünü ve Bugünü” konferansı verdi.  Sergide, Özgün Baskıresim Sanatçılar Derneği üyelerinin dışında ülkemizde farklı kurumlarda özgün baskıresim dersi veren hocaların eserleri yer alıyor. Sergi kapsamında eserleri sergilenen sanatçılar; Ali DOĞAN, Atilla ATAR, Ayşen ERTE, Basri ERDEM, Belgin ONUR DÖNMEZ, Bige GÜRSES, Can AYTEKİN, Çiğdem ERBİL, Dalila ÖZBAY, Deniz BAYAV, Derya AYDOĞAN, Devabil KARA, Devrim ERBİL, Eda TEKCAN, Emrah GÜNAY, Erhun ŞENGÜL, Fatih KURTÇU, Fatma Eren DOĞAN, Fevzi TÜFEKÇİ, Füsun SÜNNETÇİOĞLU, Gonca ERİM, Gülbin KOÇAK, Güler AKALAN, Hasan PEKMEZCİ, Hatice BENGİSÜ, Hayati MİSMAN, Hayri ESMER, Hülya YALÇIN, Hüsnü DOKAK, Kerem İŞCANOĞLU, Leyla HANCI, Lütfü KAPLANOĞLU, Mahpeyker YÖNSEL, Melihat TÜZÜN, Musa KÖKSAL, Mustafa ASLIER, Nükhet ATAR, Ozan BİLGİNER, Özge AYDOĞAN, Sadık ALTINOK, Saime HAKAN DÖNMEZER, Samet UĞUR, Savaş Kurtuluş ÇEVİK, Sevilhan KILIÇ ATEŞ, Sema BOYANCI, Sezin TÜRK KAYA, Süleyman Saim TEKCAN, Tezcan BAHAR, Umut GERMEÇ, Zühtü MÜRİDOĞLU.

Tekirdağ’da ilk kez sergilenen, alanın her kuşak sanatçısının eserlerini bir arada bulunduğu bu sergi açılışına ve konferansa, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gonca ERİM, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Emrah Günay, Öğretim elemanlarımız,  Öğrencilerimiz ve Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Sergi, 29 Aralık Cuma gününe kadar Fen Edebiyat Fakültesi Giriş Sergi Salonun da izlenebilir