2022-01-04

Araştırma Görevlimiz DAÜ Yüzleşme Sergisi''''''''nde



 

Araştırma Görevlimiz Enis Malik DURAN, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sanat Koleksiyonu’na ait olan ve DAÜ Aktivite Merkezi Fuaye Alanı’nda yer alan 100 gravür eserinin sergilendiği “Yüzleşme” isimli Çağdaş Mağusa Gravürleri Sergisi’nde yer aldı.  ‘Yüzleşme’ isimli Çağdaş Mağusa Gravürleri Sergisi, 27 Aralık 2021 Pazartesi günü, saat 18:00’de, DAÜ Aktivite Merkezi Fuaye Alanı’nda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından açıldı. Açılış törenine DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, öğretim üyeleri, sanatçılar, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılış töreninde konuşan Sergi Küratörü Ayhatun Ateşin, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir kent olan Gazimağusa’nın tarihi birikiminde yaşayan mekanların, sanatçılar nezdindeki öykülerini çoğaltmayı hedeflediklerini belirtti. Sergiyle bağlantılı olarak, Çağdaş Magusa Kitabı’nın da tanıtımı yapıldı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Germeç de sanatsal birikimi sağlayan hatta bir kitaba taşıyan herkese çok teşekkür etti.

“Yüzleşme” Sergisinde; Ayhatun Ateşin, Cevdet Alparslan, Emrah Günay, Enis Malik Duran, Eser Keçeci Malyalı, Esin Ok, Filiz Ankaç, Gamze Anıl, Gülistan Karagüzel,  Hikmet Uluçam, İlkay Önsoy, Kadir Selçuk Yaşa, Mediha Sevinç, Mehmet Erim,Mert Yavaşça, Mesut Eren, Mustafa Öztunç, Nedret Yaşar, Nurtane Karagil, Ogün Yücel, Öznur Eren, Umut Germeç, Selçuk Yalovalı, Sibel Kırık, Su Alara Acerol, Türksal İnce, Vedia Okutan Gaydele  gravür eserleriyle yer aldılar.

Sergide ve gravür alanında önemli bir kaynak oluşturacak “Çağdaş Magusa Gravürleri” kitabında çalışmalarıyla yer alan Arş. Gör. Enis Malik DURAN’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.