Güzel sanatlar eğitiminin temel amaçlarından birisi, bilgi ile donanım kazanan öğrencinin yaratıcı düşünceyi harekete geçirip özgün bir yapıt üretmenin yollarını bulabilmesini sağlamaktır. Sanat eğitimi, estetik becerileri kullanarak ehlileşmenin yanında, sanatçı adaylarının toplumsal kültür donanımını iyi kullanmasını ve üretimlerin estetik deneyimlerini yaratıcı bir şekilde sunmasını amaçlar. Bilgi çağının değişim ihtiyacına birçok farklı bakış açısı ve model ile çözüm üretmeye çalışan sanat eğitimi ihtiyaçlara göre kendisini güncellemektedir.
Bu kapsamda eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştiren Resim Ana Sanat Dalı, çağdaş ve nitelikli bir eğitim anlayışı gözeterek, sanat kültürünün yaygınlaşmasına ve yükseltilmesine katkıda bulunan, evrensel düşünce ve değerlere sahip, görsel algısı güçlü, yenilikçi ve özgür düşünceye sahip bireyler yetiştirme gayesi taşımaktadır. Dünya geneline bakıldığında gelişmiş olarak atfedilen ve refah seviyesi yüksek ülkelerde sanatın ve sanatçının toplum yaşamındaki yeri ve önemi yadsınamaz bir görünürlüğe sahiptir. Bölümümüzün en temel gayelerinin başında da, yetiştiği coğrafyaya ve ülkesine fayda sağlayarak, sanatın gücü ve etkisiyle dünya çapında başarılar elde edebilecek kişilerin eğitimi için üstün bir çaba sarf etmektir.
Bölümümüz, tüm görsel sanatların temeli olarak kabul edilen, binlerce yıllık geleneği sırtlayan ve halen günümüzde de güncelliğini yitirmemiş disiplinlerinden birisi olan resim lisans programında eğitim vermektedir. Resim bölümü, tüm plastik sanatların ortak paydada birleştikleri bir alan olduğu için öğrenciler tarafından tercih edilme oranı en yüksek güzel sanatlar bölümlerinin başında gelmektedir. Bölümümüz, merkezi yerleştirme sınavlarından yeterli puan alan adaylara yönelik olarak düzenlediği, adayların görsel zekasını ve el becerisini ölçmeye yarayan bir yöntem olan özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. 2013 yılında akademik alt yapısını oluşturan bölümümüz eğitim için gereken alt yapıyı kısa sürede temin ve tesis etmiştir. 2014 senesinde ilk öğrencilerini alarak lisans düzeyinde eğitim hayatına başlayan resim bölümünde, 2016 senesi itibariyle de yüksek lisans eğitimi verilmeye başlanmıştır.
Üniversitemizde uzaktan eğitim sistemi olarak kendi altyapısı olan NKUZEM otomasyonu kullanılmaktadır. Üniversitemizde uzaktan eğitim, NKUZEM sistemine dair tüm altyapının gözden geçirilmesi ve gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte 2020 yılı Mart ayı içerisinde uzaktan eğitim sistemine geçmiştir. Uzaktan eğitim yoluyla verilmesi istenen tüm dersler dersi alan öğrenci bilgileri ile birlikte sisteme NKUZEM tarafından yüklenmektedir. Resim bölümüne ait tüm uygulamalı ve teorik dersler de, sanal sınıflar üzerinden, bölüm öğretim üyelerimiz tarafından kendi derslerine ait bilgilere erişebileceği, ders videosu ve dokümanını paylaşabileceği ortamlarda öğrencilere ulaştırılmaktadır.
Resim bölümünden mezun olan öğrenciler resim alanında lisans derecesi alırlar. Mezunlar serbest sanatçı olarak çalışmanın yanı sıra, özel kamu kuruluşlarının sanat departmanları, müze ve galerilerde küratörlük, sanat danışmanı, sanat yönetmeni (sinema, tiyatro, reklam alanlarında), sanat eleştirmeni, güzel sanatlar ve eğitim fakültelerinde öğretim elemanı; eğitim sertifikası alanlar ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı orta öğretim kurumlarında sanat eğitimcisi olarak çalışma olanaklarına sahiptirler.