2024-01-05

Bas Buluş/ Print Meet 2024, V. Uluslararası Baskıresim sergisi



Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün Küratörlüğünü yaptığı 'Bas Buluş Print Meet 2024' V. Uluslararası Baskıresim sergisi; Güzel Sanatlar Fakültesi ve Özgün Baskıresim Sanatçılar Derneği işbirliği ile İstanbul Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezinde açıldı

 

Üsküdar belediyesi sanat danışmanı Erkan Doğanay’ın konuşması ile başlayan sergide; sırayla konuşma yapan Özgün Baskıresim Sanatçılar Derneği Başkanı Prof. Melihat  Tüzün; “Özgün baskıresim üretimine katılan herkesin, bu sanat disiplinine gönülden bağlı olduğunu ve koşulları zorlayarak bu muhteşem sanat yolculuğuna devam ettiklerini ve serginin Ulusaldan Uluslararasına nasıl dönüştüğünden” bahsetti. Daha sonra konuşan Özgün Baskıresim Sanatçılar Derneği kurucu üyelerinden Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan; ‘Baskıresim sanatçılarının geçmişten beri verdiği emeklerin büyük olduğunu ve Baskıresimin edisyon özelliği ile bir çok sanatseverin kolaylıkla satın alıp evine asabildiğini ve Kurucusu olduğu İstanbul Grafik Sanatları Müzesi’nin(IMOGA), dünya çapında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Bas Buluş Print Meet 2024 sergisinde Türk Baskıresmi başta olmak üzere ulusal ve uluslararası bir çok önemli sanatçının eserlerini  bir arada görüyoruz ve Üsküdar Belediyesinin sergiyi değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz' dedi. Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mesut Meyveci ise ‘bu değerli buluşmaların kültürel sanat hayatı için büyük önem taşıdığını, Belediye olarak Sanata ve Kültüre çok önem verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini” dile getirdi.

'Bas Buluş Print Meet 2024' sergisi 5 Ocak 21 Ocak 2024 tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezinde sanat severlerle buluşmaya devam edecek.