2018-09-08

Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL, Makedonya Strumica’da düzenlenen 55. Uluslararası Sanat Kolonisine katıldı.

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü, Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL, 1-13 Ağustos 2018 tarihleri arasında Makedonya Strumica Devlet Sanat Galerisi’nin düzenlediği 55. Uluslararası Sanat Kolonisine davet edildi. 55 yıldır geleneksel hale gelen Strumica sanat festivalinin kapsamındaki sanat kolonisine Türkiye, Rusya, Makedonya, Polonya, Bulgaristan, Kosova, Sırbistan, Romanya, Çek Cumhuriyeti’nden davet edilen 25 sanatçı, birlikte atölye çalışması yaptılar.  Çalışma esnasında Strumica Belediye Başkanı Dr. Kosta Janevski sanatçıları atölyelerinde ziyaret etti.

Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL 80 x 300 cm. boyutunda triptik bir çalışma yaptı. Atölye çalışmasında üretilen eserler Antan Panov Devlet Sanat Galerisinin koleksiyonuna dahil edildi ve galerinin 11 Eylül 2018 tarihinde düzenleyeceği bir sergiyle bir ay boyunca sanatseverlerle buluşacaktır.