2022-10-25

100. Yılında Büyük Taarruz Sergisi Açıldı



 

Bölüm Başkanımız Doç. Dalila ÖZBAY'ın koordinatörlüğünü üstlendiği "100. Yılında Büyük Taarruz" sergisinin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Cumhuriyet'in ilan edilmesi yolundaki en önemli olaylar arasnda yer alan Büyük Taarruz'un yüzüncü yılına istinaden gerçekleştirilen anlamlı sergide Doç. Dalila ÖZBAY, Dr. Öğr. Üyesi Başak ŞİRAY, bölümümüzden mezun öğrenciler olan Ayça Ay, Kinem KIZILAĞAÇ, Simge SOYKAYA, Gizem ŞAFAK, Nurdan COŞKUN, Ömürcan YORULMAZ, Sonay BÜLBÜL, Merve KILIÇ, Tuğçe KAYIN, Habibe Begüm ADA, Mine YILMAZ ve Duygu ERBAŞ'ın eserleri yer aldı. Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ATATÜRK'ün silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde okunan İstiklal Marşı'nın ardından serginin açılışı gerçekleşti.

Sergi açılışına Rektör Yardımcıları Sayın Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, fakülte Dekanımız Sayn Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ katılım sağladılar. Sergide üniversitemizin değerli öğretim elemanları, sevgili öğrencilerimiz ve Tekirdağ halkından sanatseverler de yer aldılar. Doç. Dalila ÖZBAY'ın açılış konuşmasının ardından eserler sanatçıları tarafından açıklamalarla izlendi.

Başta Doç. Dalila ÖZBAY olmak üzere sergide eserleriyle yer alan tüm katılımcıları kutluyoruz. Sergiye ilgi gösteren tüm sanatseverlere de teşekkür ediyoruz.

"100. Yılında Büyük Taarruz" sergisi 11 Kasım'a dek TKNÜ Sanat Galerisi'nde görülebilir.