2020-07-25

ADAY ÖĞRENCİLERİMİZE



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü öğrenci adaylarımıza;
 
Güzide kent Tekirdağ’da yer alan resim bölümümüzde; araştırmacı, yaratıcı, kuramsal ve uygulamacı olarak donanımlı sanatçı adaylarını yetiştirmek üzere, deneyim sahibi akademisyen-sanat eğitimcilerimiz bulunmaktadır.
 
Bölüm kapsamında verilen eğitimle birlikte öğretim elemanlarımız, çağdaş sanat dünyası içinde varlığını kabul ettirmiş sanatçı adayları yetiştirmeyi planlamaktadır. Bu kapsamda, sanatçı adaylarını sanat dünyasına hazır hale getirebilmek için kuramsal ve uygulamalı derslerle birlikte çalıştaylar, sergiler, müze ziyaretleri ve uygulamalı projelerin yanı sıra, koşullara uygun olarak çağdaş sanat ortamı sanatçıları için öğrencilerin uzmanlaşabilecekleri seçmeli spesifik ders imkanları bulunmaktadır. 
 
Lisans sonrası eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimiz  için lisansüstü programımız aktif halde devam etmektedir. Bunun yanında bölümümüzün anlaşmalı olduğu ulusal ve uluslararası üniversitelerle Farabi, Erasmus gibi eğitim olanaklarını sürekli desteklenmektedir.
 
Tekirdağ ili İstanbul’a yakınlığı ile sanatçı adayları için müze, galeri, sergi, kültürel aktivite gezileri gibi günübirlik etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri uygun coğrafi imkanları bulunan bir ildir.
Resim bölümü öğrenci adaylarımızı şimdiden tebrik ederiz.
 
Doç. Dr. Mustafa Cevat ATALAY
Resim Bölüm Başkanı