2022-04-11

Dünya Sanat Günü Akademisyenler Sergisi 1 Açıldı



Fakültemizin Dünya Sanat Günü günü olması sebebiyle anlamlı bir sergi gerçekleştirdi. "Dünya Sanat Günü Akademisyenler Sergisi I" etkinliği kalabalık bir izleyici kitlesi eşliğinde açılışını gerçekleştirdi. Fakültemiz öğretim elemanlarının çalışmalarından oluşan sergi, gerek üniversitedeki öğretim elemanları için gerekse öğrenciler için fakülte hocalarımızın çalışmalarını görebilmelerini sağladı. Özellikle öğrenciler, ders aldıkları hocalarının çalışmalarını üniversite içinde, fiziksel bir şekilde izleme deneyimini kazanmış oldular.

Açılışta Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Prof. Dr. Bülent EKER, Dekanımız Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Dekan yardımcımız Prof. Dr. Tuğba KİPER, Prof. Melihat TÜZÜN, Doç. Dalila ÖZBAY, fakültemiz ve üniversitemiz öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler yer aldı. Bölüm Bşaknımız Doç. Dalila ÖZBAY açılışta serginin anlam ve önemine dair tarihsel perspektifte bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalar sonrasında Arç Gör. Dr. Mehmet Semih KARLIDAĞ'ın çello resitali büyük beğeni topladı. 

Sergiyi gezenler farklı bölüm hocalarının farklı materyaller kullanarak gerçekleştirdikleri çalışmaları ilgiyle izlediler ve çalışmalar hakkında eser sahiplerine sorular sorma fırsatı buldular.

"Dünya Sanat Günü Akademisyenler Sergisi I" 29 Nisan 2022 tarihine dek TKNÜ REKTÖRLÜK SANAT GALERİSİNDE görülebilir. Sergide yer alan tüm katılımcıları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.