2020-09-01

Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı Gerçekleşti



 

 

     Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı tamamlandı. ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavına girerek, belirtilen taban puan ve üzerinde puan alan öğrenci adaylarının başvurabildiği sınava bu yıl 247 aday başvuru yaptı. Sınava toplam 147 aday katıldı.

     25 Ağustos tarihinde, sınavın gerçekleşeceği Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yaşam Merkezi’nde toplanan 147 aday, Covid-19 tedbirleri kapsamında, ateş ölçümü yapıldıktan sonra maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak sınava alındı. Gerekli belge ve işlemlerini tamamlayan adayların belirli gruplar halinde içeri alındığı ve oturtulduğu sınavda, bu yıl Resim Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanına yerleşebilmek için çizimlerini yaptılar.

     Her yıl iki aşamada gerçekleştirilen sınavlar, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle bu yıl verilen konu üzerinden imgesel (serbest, hayali) olarak tek aşamada gerçekleştirildi. 2020 TYT (YKS)'den en az 150 puan alan 147 adayın katıldığı sınav juri tarafından değerlendirilerek asil ve yedek adaylar listesi yayınlandı.

     Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre girmeye hak kazanan asil adayların kesin kayıtları, 1-4 Eylül tarihleri arasında, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılacaktır. Yedek adayların ilanı 7 Eylül’de, kayıtları da takip eden haftasında yapılacaktır.

     Fakültemiz Resim Bölümüne kayıt hakkı kazanan adayları tebrik ederiz.