2021-05-21

SANATÇI YORUMLARIYLA ATATÜRK RESİMLERİ SERGİSİ



 

SANATÇI YORUMLARIYLA ATATÜRK RESİMLERİ SERGİSİ

Küçükçekmece Belediyesi, milletçe kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıldönümünde günün anlam ve önemini yansıtan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Enis Malik Duran küratörlüğünde hazırlanan sergi, sanatçıların farklı tekniklerle ürettiği Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk yorumlarıyla izleyici karşısına çıkıyor. 

“Sanatçı Yorumlarıyla Atatürk” başlıklı sergi, farklı üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinden değerli akademisyenlerin, bağımsız sanatçıların ve güzel sanatlar öğrencilerinin ürettiği eserlerden oluşuyor. Sergide yağlıboya, akrilik, desen, baskıresim gibi yöntemlerle üretilen çalışmaların yanı sıra dijital mecranın olanaklarıyla üretilen eserler de yer almakta. Altı aylık bir çalışma süreci içinde bir araya getirilen sanatçıların üretimleri Atatürk imgesinin farklı perspektiflerden ele alındığı bir seçkiyi barındırıyor. 

Sergi 21 Mayıs-20 Haziran 2021 tarihleri arasında Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilir.